sport

Cristiano Ronaldo schiet Real Madrid langs United

Door Servaas van der Laan - 05 maart 2013

Real Madrid heeft de kwartfinale van de Champions League bereikt. In een zinderend duel versloegen de Madrilenen Manchester United met 1-2.

Manchester United had woensdagavond in het eigen Old Trafford de beste papieren na de 1-1 van drie weken geleden in Madrid.

Net als in de heenwedstrijd was het tempo ook in de return van ongekend hoog niveau.

Van Persie

Beide ploegen kregen kansen om de score te openen. Zoals in Madrid kreeg Robin van Persie opnieuw een grote kans die hij wederom niet wist te verzilveren.

Maar de grootste mogelijkheid was voor Danny Welbeck die het voor elkaar kreeg om bij een nagenoeg leeg goal de bal precies in de hoek te schieten waar keeper Diego Lopez voor verslagen op de grond lag.

Opengebroken

Pas in de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken toen Sergio Ramos de bal achter zijn eigen keeper tikte. United leek op rozen te zitten, totdat United-middenvelder Nani met rood van het veld moest na een karatetrap tegen de borst van Alvaro Arbeloa.

Met een man meer zetten de Spanjaarden United onder druk en in drie minuten tijd kantelden ze de wedstrijd volledig. Eerst knalde Luka Modric’ op een weergaloze manier de gelijkmaker binnen waarna kort daarop Cristiano Ronaldo tegen zijn oude ploeg de beslissende 1-2 maakte. De portugese sterspeler vierde zijn doelpunt op een ingetogen manier en maakte een gebaar van excuses richting de fans die hem jarenlang hebben toegejuicht.

Slotoffensief

Hierna regende het kansen voor United en had de ploeg eigenlijk minimaal een keer moeten scoren.

Maar door voortreffelijk keeperswerk van Diego Lopez kwam het zover niet en bekeren de Spanjaarden verder in de Champions League. Na de wedstrijd verklaarde Real-coach José Mourinho dat de overwinning van zijn ploeg onterecht was: ‘The best team lost,’ zei de markante Portugees.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.