sport

FC Groningen neemt afscheid van trainer Robert Maaskant

Door Servaas van der Laan - 11 maart 2013

Ook Robert Maaskant heeft het tij bij het teleurstellende FC Groningen niet kunnen keren. Na dit seizoen nemen de Groningers na een jaar alweer afscheid van de trainer.

Dat laat de club op de website weten.

De knoop werd maandagavond doorgehakt tijdens een gesprek tussen Maaskant en directeur Hans Nijland. Beide partijen zouden tot de ‘gezamenlijke conclusie’ zijn gekomen uit elkaar te gaan.

Complimenten

Maaskant maakt nog wel het seizoen af in Groningen. Directeur Nijland: ‘Complimenten aan Robert Maaskant. Hij heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. We hebben dan ook de absolute overtuiging dat wij het seizoen op een professionele en waardige wijze zullen afsluiten.’

Ook zegt Nijland er samen met Maaskant alles aan te doen om ‘de ambities waar te maken’.

Ron Jans

Met het realiseren van ambitie, wil het al een tijdje niet vlotten in Groningen. Waar eerder Pieter Huistra er niet in slaagde de succesjaren van Ron Jans voort te zetten, kan ook Maaskant dit seizoen niet imponeren.

Vrijdag speelde Groningen in de eigen ‘groene kathedraal’ teleurstellend gelijk tegen NAC. Na 26 wedstrijden spelen in de Eredivisie staat de ploeg op een anonieme elfde plek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.