sport

Juventus eenvoudig naar kwartfinale Champions League

Door Arne Hankel - 06 maart 2013

Juventus en Paris Saint-Germain zijn door naar de kwartfinales van de Champions League. Juventus won thuis met 2-0 van Celtic. Paris Saint-Germain speelde voor eigen publiek gelijk tegen Valencia (1-1).

Van Juventus werd verwacht dat ze zich woensdag zouden plaatsen tot bij de laatste acht clubs van de Champions League. De Italiaanse kampioen kon na de zege in Glasgow op Celtic (3-0) al niets meer gebeuren.

Knokkende Schotten

De return in Turijn leverde woensdagavond opnieuw een zege op: 2-0. Dat was te danken aan koel, effectief voetbal met doelpunten van Alessandro Matri en Fabio Quagliarella.

Verdiend was de winstpremie amper. Op grond van de aandoenlijke wil er nog iets van te maken kwam de Schotten, hoe improductief ook, ten minste de helft toe.

Van der Wiel

Paris Saint-Germain speelde woensdag voor eigen publiek gelijk tegen Valencia (1-1). De Franse club  had het eerste duel tussen beide clubs met 1-2 gewonnen.

Gregory van der Wiel speelde vanaf de 27e minuut mee met de club uit de hoofdstad van Frankrijk. De Amsterdammer mocht de geblesseerde Christophe Jallet aflossen.

Jones bracht Valencia na 55 minuten op voorsprong. Ezequiel Lavezzi maakte in de 66e minuut gelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.