sport

Oranje wint kwalificatieduel van Estland

Door Shari Deira - 22 maart 2013

Het Nederlands elftal heeft vrijdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland gewonnen. De ploeg van Louis van Gaal won met 3-0 in de Amsterdam ArenA.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft en kwamen op naam van Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ruben Schaken. Schaken maakte het 1500ste doelpunt voor Oranje.

Aanvoerder

Het is de vijfde kwalificatiewedstrijd die het Nederlands elftal heeft gewonnen. Met de 15 punten gaat Oranje aan kop in groep D. Het elftal speelt dinsdag, opnieuw in Amsterdam, tegen Roemenië.

Onzeker is of Wesley Sneijder kan meedoen aan het duel tegen Roemenië. De aanvoerder viel al na 35 minuten uit met een liesblessure.

Punten

Er waren nog meer kwalificatiewedstrijden. Eerder op de avond versloeg Kroatië Servië in Zagreb met 2-0. Turkije won moeiteloos van Andorra (0-2). Turkije, net als Nederland in poule D, komt nu uit op 6 punten.

Het was ook een goede avond voor Duitsland. Kazachstan werd in de eigen hoofdstad Astana met 3-0 verslagen. Duitsland leidt daardoor in groep C met 13 punten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.