sport

Scheidsrechter (21) zwaar mishandeld bij zaalvoetbal

Door Shari Deira - 17 maart 2013

Amateurvoetballers lijken weinig te hebben geleerd van de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Vrijdag is een 21-jarige scheidsrechter zwaar mishandeld door twee spelers na een potje zaalvoetbal.

Dat meldt de politie zondag. De jongeman uit Leiderdorp hield een dubbele kaakbreuk en een zwaargekneusde neus over aan het incident. Hij wordt maandag geopereerd.

Stagiair

Het ging om een vriendschappelijke wedstrijd, op initiatief van een jeugdwerkorganisatie. Een stagiair van die organisatie was scheidsrechter.

Twee spelers waren het niet eens met de beslissing van het slachtoffer en er ontstond een woordenwisseling. Daar leek het bij te blijven, maar na de wedstrijd werd de man alsnog in zijn gezicht geslagen.

Broers

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee broers van vijftien en twintig jaar oud uit Leiden. Zij zitten nog in voorarrest.

Sinds de dood van Nieuwenhuizen wordt er in het amateurvoetbal veel aandacht besteed aan agressie op het veld, maar dat lijkt niet te baten. Eerder deze maand werd een achttienjarige jongen aangehouden nadat hij een scheidsrechter had mishandeld in Goor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.