sport

Siem de Jong helpt koploper Ajax aan nipte zege op AZ

Door Shari Deira - 17 maart 2013

Ajax heeft zondag de uitwedstrijd bij AZ gewonnen en blijft daardoor aan kop van de eredivisie. Het elftal van trainer Frank de Boer versloeg de club uit Alkmaar met 3-2.

Siem de Jong schoot Ajax na 20 minuten op voorsprong, 2 minuten later maakte Daley Blind het tweede doelpunt.

Markus Henriksen bracht AZ vlak na rust terug in de wedstrijd. Ajax kwam na 59 minuten op 3-1 door de tweede treffer van De Jong. Jozy Altidore zorgde na 74 minuten nog voor een spannende slotfase door de 2-3 te maken.

Gele kaart

Feyenoord heeft zondag in De Kuip de vierde competitiezege op rij geboekt. De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg FC Utrecht met 2-1. De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Graziano Pellè (1-0) en Daryl Janmaat (2-1). Voor FC Utrecht scoorde Cedric van der Gun.

Pellè kreeg tijdens de wedstrijd zijn vijfde gele kaart en is daardoor voor de eerstvolgende wedstrijd, tegen sc Heerenveen, geschorst. Hij maakte zondag zijn 21ste doelpunt voor Feyenoord.

Eerder vandaag heeft NAC Breda een ruime zege behaald op Willem II. In de Brabantse derby won de ploeg voor eigen publiek met 4-0. Dankzij de zege neemt de club uit Breda duidelijk afstand van de degradatiezone.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.