sport

Voet kickbokser Badr Hari blijkt toch niet gebroken

Door Shari Deira - 18 maart 2013

De kickbokser Badr Hari heeft zijn voet toch niet gebroken tijdens zijn comeback in de ring. Wel heeft hij zijn banden verrekt. ‘Ik zit tot aan mijn knie in het gips.’

Dat zegt Hari maandag tegen RTL Boulevard. ‘Ik moet nu rust houden en over een week terug naar het ziekenhuis. Ik baal als een stekker.’

Foto

Hari deed vrijdag voor het eerst mee aan een K1-toernooi sinds zijn vrijlating in januari. Het moest een glorieuze comeback worden in het internationale kickboksen. In de kwartfinale van het K1 World Grand Prix won hij van de Azerbeidjaan Zabit Samedov.

Toch ging Hari niet door naar de halve finale vanwege een voetblessure. De kickbokser had naar eigen zeggen een gebroken voet, maar nu blijkt dat niet het geval. Zondag twitterde Hari nog een foto om te bewijzen dat hij daadwerkelijk geblesseerd is.

Rolstoel

Badr Hari kwam zondag in een rolstoel aan op luchthaven Schiphol. Hij werd vergezeld door zijn vriendin Estelle Cruijff en haar moeder.

Hari wordt verdacht van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie Hari van een aantal andere mishandelingen. Zijn zaak moet nog door de rechtbank worden behandeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.