sport

Ajax zet grote stap naar kampioenschap in topper tegen PSV

Door Servaas van der Laan - 14 april 2013

Het kampioenschap kan Ajax bijna niet meer ontgaan. De Amsterdammers wonnen de topper tegen PSV met 2-3 terwijl concurrenten Vitesse en Feyenoord punten lieten liggen.

Het regende zondagmiddag fouten in Eindhoven in een slechte maar vermakelijke wedstrijd.

Een kolderieke situatie in het strafschopgebied van PSV luidde de openingstreffer van de wedstrijd in. Kolbeinn Sigþórsson maakte dankbaar gebruik van de situatie en schoof de 0-1 binnen.

Fouten

Maar toen was het de beurt aan Christian Eriksen om in de fout te gaan. De Deen lette niet op en liet de bal van zijn voet schieten, waarna Jermain Lens gemakkelijk de 1-1 kon binnentikken.

Na rust maakte Eriksen zijn fout weer goed en zette hij met een gemikt schot zijn ploeg weer op voorsprong. In de 69e minuut trok Lens de stand weer gelijk.

Pieters

De grootste flater moest toen nog komen. Erik Pieters, die zijn rentree maakte nadat hij zichzelf een gebroken arm had geslagen in een glaswand, werd er niet alleen uitgelopen door Derk Boerrigter maar weigerde daarna de bal weg te schieten terwijl dat nog kon. De spits schoot dankbaar de winnende treffer binnen.

Concurrent Feyenoord liet zich in Waalwijk van zijn slechtste kant zien door in een inspiratieloos duel niet verder te komen dan 1-1. Ook Vitesse verspeelde kostbare punten tegen Roda JC (3-3). Ajax komt hiermee op 66 punten, 5 punten meer dan Vitesse en 6 punten meer dan PSV en Feyenoord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.