sport

Koploper Ajax wint met gemak van Heracles

Door Shari Deira - 07 april 2013

Ajax heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eenvoudig gewonnen (4-0). Met de winst van de Amsterdammers hebben de vier kandidaten voor de landstitel allemaal gewonnen in de 29e speelronde.

Doelman Kenneth Vermeer kreeg bij een voorsprong van 1-0 in het begin van de tweede helft een rode kaart. Kolbeinn Sighthorsson, Ryan Babel en Christian Eriksen zorgden vervolgens alsnog voor een ruime zege.

Daardoor begint Ajax volgende week met een voorsprong van 3 punten aan de uitwedstrijd bij naaste belager PSV. Jasper Cillessen zal in Eindhoven het doel van de lijstaanvoerder verdedigen. Hij vervangt dan, net als in de tweede helft tegen Heracles, de geschorste Vermeer.

Nederlagen

Eerder vandaag speelde AZ gelijk tegen NEC (1-1). Het gelijkspel maakte voor NEC een eind aan een serie van vier nederlagen. FC Utrecht won zondag op eigen veld van ADO Den Haag (1-0).

Zaterdag won PSV met 3-1 bij hekkensluiter Willem II. De ploeg uit Eindhoven staat op basis van een beter doelsaldo tweede. Vitesse versloeg NAC Breda met 3-0 en Feyenoord won vrijdag al met 1-0 van VVV-Venlo.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.