sport

Na Barça ook Real hard afgestraft op Duitse bodem

Door Servaas van der Laan - 24 april 2013

De Champions League krijgt dit jaar zo goed als zeker een volledig Duitse finale. Na de afstraffing van Barcelona in München was woensdag Real Madrid in Dortmund aan de beurt.

De beul van Dortmund was woensdagavond spits Robert Lewandowski.

De Pool kende geen genade en schoot er in het Signal Iduna Park vier in en schroefde zijn totale aantal doelpunten in het toernooi op naar elf.

Spanning

De eerst goal viel al na 10 minuten na een voorzet van Mario Götze. Dortmund vergat alleen de score direct verder uit te bouwen. Cristiano Ronaldo profiteerde van een foutje van Mats Hummels en bracht vlak voor rust de spanning terug.

Maar een Duitse wervelstorm walste in de tweede helft over de kansloze Madrilenen heen. Lewandowski knalde er nog drie in, waarvan één van elf meter.

Wonder

Kort voor het einde had Real nog kansen op de 4-2, maar de bal ging er niet in. Net als Barça heeft ook Real een wonder nodig om de finale op Wembley nog te halen.

Real-trainer José Mourinho lijkt zijn conclusies al te hebben getrokken. Het Duitse Bild Zeitung meldt dat de Portugees volgend jaar terugkeert als coach van Chelsea.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.