sport

Plichtmatig Real wint met gemak van naïef Galatasaray

Door Servaas van der Laan - 03 april 2013

Real Madrid lijkt met gemak af te gaan op de halve finale in de Champions League. Zonder zich bovenmatig in te spannen won de Koninklijke in Madrid met gemak van Galatasaray.

De ploeg uit Istanbul begon vol goede moed en met aanvallend spel aan de heenwedstrijd in Madrid. De Turken kregen wat kansjes maar maakten het de tegenstander veel te gemakkelijk door achterin veel ruimte weg te geven.

Cristiano Ronaldo maakte slim gebruik van die ruimte en schoot al na 8 minuten de openingstreffer binnen.

Sneijder

Gala probeerde er toen nog het beste van te maken, maar iedereen wist toen al dat het een kansloze onderneming ging worden. Vooral de Nederlandse middenvelder Wesley Sneijder stelde teleur en werd wederom door coach Fatih Terim in de rust gewisseld.

In de tweede helft bezorgden Karim Benzema en Gonzalo Higuain de thuisploeg de comfortabele zege van 3-0.

Dwalende scheidsrechter

Toch had de wedstrijd anders kunnen lopen als de Noorse scheidsrechter Svein Oddvar Moen zijn werk naar behoren had gedaan. Sami Khedira maakte tweemaal hands in eigen zestien en had een strafschop tegen zich moeten krijgen. Maar de scheidsrechter maakte het helemaal bont toen hij een zware overtreding van Sergio Ramos op Gala-spits Burak Yilmaz in het zestienmetergebied over het hoofd zag. In plaats van naar de stip te wijzen, gaf de Noor Yilmaz een gele kaart voor een vermeende fopduik, waardoor de clubheld de return volgende week vanaf de tribunes van de Telekom Arena moet bekijken.

Dortmund

In de andere wedstrijd vergat Borussia Dortmund het Spaanse Malaga in eigen huis op een nederlaag te trakteren. De Duitsers kregen kans na kans, maar weigerden die om te zetten in een doelpunt.

Volgende week dinsdag worden de returns gespeeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.