sport

Sneijder helpt Galatasaray aan winst tegen Real Madrid

Door Shari Deira - 09 april 2013

De Turkse club Galatasary won dinsdagavond de wedstrijd tegen Real Madrid (3-2) in Istanbul. De eindstand was, helaas voor de Turken, onvoldoende voor de club om door te gaan naar de halve finale van de Champions League.

De ‘Koninklijke’ kwam snel op voorsprong door een doelpunt van sterspeler Cristiano Ronaldo. In de 57e minuut maakte Emmanuel Eboué de gelijkmaker en ruim 10 minuten later scoorde Nederlander Wesley Sneijder de 2-1.

Beperken

Didier Drogba zorgde er 2 minuten later voor dat de Turken verder uitliepen op de Madrilenen. In de extra tijd wist Ronaldo de nederlaag voor zijn club iets te beperken wat zorgde voor de eindstand: 3-2.

Vorige week verloor Galatasaray in Santiago Bernabeu in Madrid nog met 3-0. De Turken zijn nu uitgeschakeld in de Champions League. Real Madrid gaat door naar de halve finale.

Dortmund

Borussia Dortmund heeft zich dinsdag ook weten te plaatsen bij de laatste vier clubs in de Champions League. De Duitsers voorkwamen tegen Malaga in de slotfase uitschakeling door een achterstand van 1-2 om te zetten in 3-2.

Dat was voldoende na de 0-0 in Spanje. Marco Reus en Felipe Santana scoorden in blessuretijd. Joaquin en invaller Eliseu hadden Malaga tot twee keer toe op voorsprong gezet. Robert Lewandowski maakte de eerste treffer van Dortmund.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.