sport

Superieur Bayern overklast Barça op alle fronten

Door Servaas van der Laan - 23 april 2013

Bayern München heeft Barcelona dinsdagavond een flink pak slaag gegeven. De Catalanen kwamen er in de Allianz Arena niet aan te pas en verloren met 4-0.

Bayern gunde de tegenstander alleen de eerste minuut de bal, maar daarna was het uit met de pret voor Barça.

De Catalanen werden zowel fysiek als tactisch volledig door de Duitsers overklast. Opnieuw dacht Barça het zonder spits te kunnen redden, terwijl dat in eerdere wedstrijden, zoals tegen Milan, helemaal fout ging.

Fysiek

Maar het verschil in fysiek tussen de twee ploegen was nog wel het meest opvallend. Barça-spelers leken miniatuurpoppetjes naast de Beijerse reuzen.

De Braziliaanse verdediger van Bayern Bonfim Costa Dante torende in de 25ste minuut hoog boven de verdediging uit en kopte de voorzet van Arjen Robben naar Thomas Müller die vrij in kon schieten.

Robben

Na rust verdubbelde Bayern de score. Opnieuw stond Robben aan de basis van de goal en opnieuw viel de goal via de lucht.

Robben zelf tekende voor de 3-0 terwijl Thomas Müller de eindstand op 4-0 bepaalde. De return in Barcelona is daarmee niet meer dan een formaliteit.

De Argentijnse sterspeler Lionel Messi was volstrekt onzichtbaar in de wedstrijd. Ook de Hongaarse arbitrage was niet best. München had twee strafschoppen moeten krijgen terwijl twee van de Bayern-goals eigenlijk af hadden moeten worden gekeurd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.