sport

Van Hooijdonk: Mark van Bommel stopt ermee

Door Laurens Bluekens - 15 april 2013

PSV’er Mark van Bommel sluit zijn loopbaan als profvoetballer na dit seizoen af. Volgens oud-voetballer Pierre van Hooijdonk zouden de uitnodigingen voor Van Bommels afscheidswedstrijd al de deur uit zijn.

‘Weet je trouwens dat Van Bommel gaat stoppen,’ zei Van Hooijdonk zondag tegen presentator Jack van Gelder in de slotseconden van het NOS-programma Studio Voetbal.

Allure

Voormalig PSV-keeper Ronald Waterreus liet in de uitzending merken niet blij te zijn dat Van Hooijdonk het nieuws verklapte. Volgens hem moet je ‘een speler van die allure dat moment wel zelf gunnen’.

Van Bommels zaakwaarnemer Mino Raiola bevestigt dat er verschillende spelers zijn gevraagd voor een afscheidswedstrijd, maar dit zou niets zeggen over het moment waarop de routinier ermee stopt.

Toekomst

‘De titel wordt nu wel heel erg moeilijk,’ zei de bijna 36-jarige Van Bommel zondag na de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax (2–3). Eerder gaf hij aan dat zijn gevoel bepalend zal zijn bij het nemen van de beslissing over zijn voetballende toekomst.

Het mislopen van het kampioenschap zal zijn gevoel niet in positieve zin beïnvloeden. Gisteren gaf Van Bommel aan de beslissing nog niet te hebben gemaakt.

Van Bommel begon zijn loopbaan in het seizoen 1992/1993 bij Fortuna Sittard en stapte in 1999 over naar PSV. Vervolgens speelde hij bij Barcelona, Bayern München en AC Milan. Afgelopen zomer keerde hij terug in Eindhoven. Hij speelde 79 interlands, werd in vier landen kampioen en won eenmaal de Champions League.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.