sport

Bayern verslaat Barça: Duitse finale Champions League

Door Shari Deira - 01 mei 2013

FC Barcelona is er ook in de return niet in geslaagd om te winnen van het sterke Bayern München. De Duitse club versloeg de Catalanen in Camp Nou met 3-0 en plaatste zich zo eenvoudig voor de finale van Champions League.

Barcelona begon aan de opdracht zonder Lionel Messi, die niet fit genoeg was. De Argentijnse ster heeft al weken last van zijn hamstring. In München deed hij nog wel mee, maar wist hij zich geen moment te onderscheiden.

In de 48e minuut zette Arjen Robben Bayern op voorsprong. Door een eigen treffer van Gerard Piqué liepen de Duitsers verder uit. Thomas Müller maakte er nog 3-0 van.

Finale

Met de plaatsing van Bayern in de finale op 25 mei in Londen wordt het een geheel Duitse eindstrijd. Real Madrid slaagde er dinsdag niet in zich alsnog te plaatsen. Bayern neemt het op tegen Borussia Dortmund.

Het is de vierde keer dat twee teams uit hetzelfde land in de finale van de Champions League staan. Voor het eerst zijn het twee Duitse clubs.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.