sport

Frank de Boer drie jaar langer trainer bij Ajax

Door Shari Deira - 21 mei 2013

Frank de Boer heeft zijn contract bij landskampioen Ajax verlengd met drie jaar. De succesvolle coach blijft tot 1 juli 2017 eindverantwoordelijke bij de Amsterdamse club.

Dat heeft Ajax dinsdag bekendgemaakt op de website. Het gaat om een mondelinge overeenkomst. Het huidige contract van De Boer liep nog tot volgend jaar door.

Tevreden

‘Ik heb het hier naar mijn zin en mijn gezin is hier gelukkig. Ik zie nog genoeg uitdagingen. Dit nieuwe contract is dus precies wat ik wilde,’ zegt De Boer. ‘We waren er snel uit, want van beide kanten zijn we zeer tevreden.’

De Boer zegt dat hij een vervolg kan geven aan ‘waar we met elkaar aan begonnen zijn en daar heb ik veel zin in’.

WK

Frank de Boer is nu twee en een half jaar hoofdtrainer bij Ajax en pakte in die periode drie achtereenvolgende landtitels. Hij was eerder assistent van bondscoach Bert van Marwijk tijdens het WK in Zuid-Afrika. Oranje verloor toen in de finale van Spanje.

Daarvoor was de Boer trainer van de D1 en de A1 van Ajax.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.