sport

Negentiende etappe Giro d’Italia geannuleerd

Door Marloes Derks - 24 mei 2013

De organisatie van de Giro d’Italia heeft vrijdag besloten de negentiende etappe geheel te schrappen vanwege het slechte weer. Het zou onverantwoord zijn om de renners op de fiets te laten stappen, aldus de organisatie.

De etappe zou van Ponte di Legno naar Val Martello/Marteltall gaan. Door hevige sneeuwval zijn veel wegen echter onbegaanbaar. De Giro wordt deze editie voortdurend gehinderd door het slechte weer.

De organisatie besloot eerder al de bergpassen Gavia en Stelvio, waarover vandaag zou worden gereden, uit het parcours te halen. Ook werd de finish afgelopen zondag lager gelegd, wegens voorspelde sneeuwval dit weekend.

Gesink

Robert Gesink maakte vrijdag bekend de Ronde van Italïe niet uit te fietsen. Hij nam dit besluit in overleg met de medische staf. Gesink voelde zich donderdag tijdens de individuele tijdrit al niet lekker.

De renner stond als beste Nederlander op de twaalfde plaats in het klassement, op meer dan tien minuten van leider Vincenzo Nibali.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.