sport

NOS zendt EK-wedstrijden vrouwenvoetbal live uit

Door Anna Vossers - 23 mei 2013

De NOS zendt deze zomer alle voetbalwedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal op het Europees Kampioenschap in Zweden live uit op radio en tv. Het is voor het eerst dat het vrouwenvoetbal zo uitgebreid via de omroep te volgen is.

Dat maakte de NOS donderdagochtend bekend.

Groep B

Het vrouwenelftal doet voor de tweede keer mee aan een EK. De Nederlandse ploeg is ingedeeld in groep B. De dames trappen op donderdag 11 juli om half negen af tegen de Duitsers, die regerend Europees kampioen zijn. Op zondag 14 juli speelt Nederland tegen Noorwegen en op woensdag 17 juli tegen IJsland.

Op het vorige EK, dat in 2009 in Finland werd gehouden, schopten de dames van Oranje het als outsiders tot de halve finale. Ze werden toen met 1-2 door Denemarken uitgeschakeld.

Zweden

Aanvoerder Daphne Koster is blij dat alle wedstrijden van het vrouwenteam worden uitgezonden: ‘Voor het vrouwenvoetbal is dit een prachtige ontwikkeling. Niet alleen getuigt het van respect voor onze prestaties, maar ook wordt het voor de mensen thuis nog laagdrempeliger om ons te zien spelen.’

De KNVB had geprobeerd het evenement naar Nederland te halen, maar in de laatste ronde sprak de Europese voetbalbond UEFA de voorkeur uit voor Zweden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.