sport

VVV-Venlo uit eredivisie, FC Twente wint met moeite

Door Shari Deira - 19 mei 2013

VVV-Venlo is zondag gedegradeerd uit de eredivisie. De Limburgse ploeg van trainer Ton Lokhoff verloor in de eigen Koel ook het tweede duel met Go Ahead Eagles in de play-offs om promotie/degradatie: 0-3.

Jarchinio Antonia opende na bijna een kwartier de score in Venlo. In de laatste 10 minuten liep Go Ahead Eagles verder uit door Quincy Promes en Marnix Kolder.

De ploeg van trainer Erik ten Hag strijdt met FC Volendam om promotie naar de eredivisie. Voor VVV komt na 4 jaar een einde aan het verblijf in de hoogste afdeling.

Groningen

FC Groningen is er zondag in de play-offs om Europees voetbal net niet in geslaagd FC Twente uit te schakelen. In Enschede gaf het elftal van trainer Robert Maaskant kort voor tijd een voorsprong weg. Uiteindelijk won de thuisclub met 3-2. Dat was voor FC Twente voldoende na de zege (1-0) eerder in de Euroborg.

Na 12 minuten kwam FC Twente op voorsprong door een treffer van Edson Braafheid. De linksachter maakte even later ook de 1-1, door een voorzet van Leando Bacuna achter zijn eigen doelman Sander Boschker te schieten.

Nog voor rust zette vervolgens Andraz Kirm FC Groningen op voorsprong. Vlak voor tijd maakte Felipe Gutierrez met een kopbal gelijk, 2-2. Nacer Chadli zorgde voor de winnende treffer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.