sport

Golfer Joost Luiten wint opnieuw toernooi op Europese Tour

Door Arne Hankel - 10 juni 2013

Joost Luiten heeft zondag het Lyoness Open in de Oostenrijkse plaats Atzenbrugg gewonnen. De 27-jarige golfer had aan een afsluitende ronde van 71 slagen (1 onder par) genoeg om zijn leidende positie te verdedigen.

Voor Luiten is het zijn tweede titel op de Europese Tour.

Prijzengeld

Met de overwinning verdient hij ruim 166.000 euro, waarmee hij voor dit jaar de vier ton nadert. Eerder zegevierde de Bleiswijker eind 2011 in Maleisië. ‘De eerste winnen is bijzonder, maar de tweede ook hoor. Winnen is altijd bijzonder. Zeker na er lang op op te hebben gewacht,’ aldus Luiten.

De Nederlandse topgolfer komt door zijn prestatie op de wereldranglijst de top 100 binnen. Hij eindigde het toernooi met een score van 271 (-17). Hij bleef de Deen Thomas Björn, die in het weekeinde 64 en 68 op zijn scorekaart noteerde, twee slagen voor.

Concentratie

Luiten zei trots te zijn op zijn spel gedurende de eerste drie dagen. Zondag had hij wat meer moeite met putten. ‘Ze vielen niet, maar dat was ook niet nodig,’ stelde hij tevreden vast.

De golfers moesten even naar binnen wegens een dreigend onweer. ‘Die onderbreking kwam mij niet slecht uit. Ik speelde niet zo heel goed, dus kon de pauze goed gebruiken om wat te eten en me weer te concentreren. Daarna maakte ik een birdie op de 16e en dat gaf me de lucht die ik nodig had.’

Robert-Jan Derksen, de enige andere Nederlandse golfer met twee zeges op de Europese Tour, eindigde als 47e.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.