sport

Jong Oranje onmachtig tegen counterende Italianen

Door Servaas van der Laan - 15 juni 2013

Het is Jong Oranje niet gelukt om de finale van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar te bereiken. Italië was de ploeg van Cor Pot met 0-1 de baas.

Jong Oranje had vanaf het begin al veel moeite met het stugge spel van de Italianen. De Nederlanders hadden het meeste de bal, maar deden er te weinig mee. Adem Maher was nog het meest dichtbij een goal, maar zijn vrije trap kwam niet verder dan de paal.

De azzurrini vulden de tijd vooral met praten en op de grond vallen, maar kwamen er af en toe gevaarlijk uit.

Zwak oranje

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Oranje zwak uit de spelerstunnel. De Italianen werden sterker en na een goede actie van Napoli-speler Lorenzo Insigne was het Liverpool-spits Fabio Borini die Mike van der Hoorn als een kind omspeelde en raak schoot.

Die klap kwam Oranje niet meer te boven. De Italianen wisten de wedstrijd al tijdrekkende binnen te slepen. De UEFA-fairplay-prijs zullen de jonge Italianen dit toernooi er niet mee winnen, maar ze staan wel in de finale.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.