sport

Jong Oranje wint ook van Rusland: halve finale in zicht

Door Shari Deira - 09 juni 2013

Jong Oranje heeft ook zijn tweede wedstrijd op het EK gewonnen. De ploeg van bondscoach Cor Pot versloeg Rusland zondag in Jeruzalem met 5-1. Dat betekent dat Jong Oranje, na de eerdere winst op Duitsland, een plek in de halve finales nauwelijks meer kan ontgaan.

Georginio Wijnaldum opende in de 38ste minuut de score. Rusland kwam aan het begin van de tweede helft met tien man te staan na rood voor Nikita Tsjitsjerin.

Nadat Luuk de Jong er 2-0 van had gemaakt, kwam Rusland terug via Denis Tsjerisjev, maar vlak daarna maakte Ola John er 3-1 van. Danny Hoesen en Leroy Fer voerden de score in de slotfase verder op.

Punten

Jong Oranje won eerder in het toernooi al met 3-2 van Duitsland. Als Duitsland vandaag punten verspeelt in de wedstrijd tegen Spanje is de ploeg van Pot verzekerd van een plek in de finale.

Het duel tussen Spanje en Duitsland begint om 20.30 uur in Netanya. Pas na afloop weet Jong Oranje of het in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje nog vol aan de bak moet, of dat het plekje in de halve finale al is veiliggesteld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.