sport

KNVB onderzoekt massale vechtpartij amateurclubs (video)

Door Anna Vossers - 03 juni 2013

Voetbalbond KNVB stelt een tuchtrechtelijk onderzoek in naar de vechtpartij die zondag uitbrak na de amateurwedstrijd Alphense Boys-Haaglandia. De betrokken supporters en spelers kunnen maatregelen van de voetbalbond verwachten.

De KNVB begint waarschijnlijk deze week al met het onderzoek. De bond kan als maatregel spelers schorsen of geldboetes opleggen. Of spelers het lidmaatschap van hun voetbalvereniging kwijtraken, wordt door de voetbalclubs bepaald.

Triest

Na de wedstrijd in Rijswijk, door Haaglandia gewonnen met 1-0 na een doelpunt vijf minuten voor het fluitsignaal, gingen spelers en supporters van de clubs elkaar te lijf. De politie moest ingrijpen en hield drie supporters aan. Twee mensen raakten gewond.

‘Het is te triest voor woorden dat mensen gewond zijn geraakt en door de politie zijn aangehouden,’ schrijft het bestuur van de Alphense Boys. De wedstrijd verliep volgens de club ‘zeer sportief’ en ‘gaf geen enkele aanleiding tot deze wantoestand’.

Het bestuur van Haaglandia noemt het verloop van de wedstrijd ook ‘sportief’ en vindt de vechtpartij ‘verschrikkelijk’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.