sport

Sterspeler Lionel Messi verdacht van belastingontduiking

Door Arne Hankel - 12 juni 2013

Voetballer Lionel Messi is door de Spaanse justitie aangeklaagd voor belastingontduiking. De Argentijn wordt ervan verdacht in de jaren 2007, 2008 en 2009 meer dan 4 miljoen euro te hebben achtergehouden voor de belastingdienst.

De fiscale opsporingsdienst zou een bevel tegen Messi en zijn vader hebben uitstaan. De aanklacht is door justitie bij een rechtbank in Gavà neergelegd, de regio vlak bij Barcelona waar Messi woont.

Salaris Messi

Volgens de aanklacht is er door Messi en zijn adviseurs onder meer gebruik gemaakt van ontoelaatbare constructies met zogenoemde belastingparadijzen. Het initiatief daarbij zou zijn uitgegaan van Jorge Messi, de vader van de voetballer.

Messi, die binnenkort 26 jaar wordt, geldt als een van de best betaalde sporters ter wereld. Volgens ingewijden verdient hij als speler van Barcelona ongeveer 15 miljoen euro per jaar. Dat bedrag wordt nog eens verdubbeld met allerlei inkomsten uit nevenactiviteiten.

Barcelona heeft vooralsnog niet gereageerd op de beschuldigingen tegen de sterspeler.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.