sport

Woede-uitbarsting tennisser Robin Haase: ‘Zet die muziek uit!’

Door Shari Deira - 19 juni 2013

Tennisser Robin Haase had niet zijn beste dag op het ATP-tennistoernooi van Rosmalen. Tijdens de wedstrijd tegen de Rus Evgeni Donskoi ergerde Haase zich kapot aan muziek die op stond. Schreeuwend verzocht hij om de muziek zachter te zetten.

‘Zet die muziek uit!’ schreeuwde Haase naar een toeschouwer op het centrecourt. Het incident gebeurde al vroeg in de eerste set bij een tussenstand van 2-2.

Geluidsoverlast

De woede-uitbarsting van Haase kwam hem op een beschaafd applaus van het publiek te staan. Haase verloor uiteindelijk in twee sets: 6-4 7-5. In de tweede set had hij nog wel een break voorsprong, maar die gaf hij weg.

Met de uitschakeling van Haase zijn alle Nederlandse mannen uit het toernooi verdwenen. De 26-jarige Hagenaar was overigens niet de enige die last had van geluidsoverlast in het stadion.

Publiek

Ook Michaëlla Krajicek had het zwaar woensdag. Ze had moeite om de concentratie vast te houden door geluiden uit het publiek. Krajicek verloor van de Belgische Kirsten Flipkens, de nummer 20 van de wereldranglijst, 7-6 (6) 7-6 (3).

In de tweede set deed ze uitgebreid haar beklag over luidruchtige toeschouwers op de tribune. Na een interventie door de arbitrage en de organisatie kon Krajicek haar partij in relatieve rust hervatten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.