sport

Belastingdienst legt beslag op panden Ruud Gullit

Door Servaas van der Laan - 23 juli 2013

Een deurwaarder heeft in opdracht van de Belastingdienst beslag gelegd op alle panden van voormalig voetballer Ruud Gullit. De Amsterdammer zou zijn aanslag over 2010 niet hebben betaald.

Dat schrijft website bekendeburen.nl.

Onder de panden is ook de villa in Amsterdam-Zuid waar Gullits ex-vrouw Estelle Cruijff met hun twee kinderen woont.

Belastingschuld

Gullit zou, ondanks verschillende aanmaningen, de aanslag over de inkomstenbelasting van 2010 nog niet hebben betaald. Door de beslaglegging kan de fiscus nu op ieder moment besluiten om de panden te veilen.

Cruijff liet vorig jaar ook al voor een miljoen euro beslag leggen op de panden van haar ex-man. Maar de Belastingdienst krijgt nu voorrang.

Appartementen

Naast de villa in Zuid gaat het om een driekamerappartement vlakbij het Amsterdamse Bos met een waarde van 255.000 euro en een appartement in Amsterdam Buitenveldert-Oost dat nu te koop staat voor 310.000 euro.

Tegenover RTL Boulevard bevestigt Gullit dat de Belastingdienst beslag heeft laten leggen op al zijn panden. ‘In het kader van de financiële afwikkeling van de echtscheiding heeft de Belastingdienst deze stap genomen,’ zegt Gullit. ‘Ik betreur dit en doe er alles binnen mijn mogelijkheden aan om dit zo snel mogelijk op te lossen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.