sport

Churandy Martina is blij na winst 200 meter in Lausanne

04 juli 2013

Atleet Churandy Martina heeft donderdagavond op de Diamond League in Lausanne de 200 meter gewonnen met een tijd van 20,01. De van Curaçao afkomstige atleet liep zowel op de 200 als de 100 meter (10,03) zijn snelste tijden van dit seizoen.

Martina liet de Jamaicaan Jason Young (20,20) en de Noor Jaysuma Saidy Ndure (20,40) achter zich.

Blijdschap

De atleet, die woensdag 29 werd, is blij dat hij de 200 meter won: ‘Thank God for a great day today, and all my tweeps thanks for the HBD wishes and the congrats of tonight. Love ya’ll‘ schrijft hij op Twitter.

Dicht bij record

Ook de Nederlandse vrouwen hebben reden tot blijdschap. Op de 4×100 meter estafette dook de Nederlandse vrouwenploeg onder de limiet voor het WK in Moskou van volgende maand, met een tijd van 43,84. Daarmee waren Nicky van Leuveren, Dafne Schippers, Tessa van Schagen en Madiea Ghafoor goed voor de tweede plaats, achter Zwitserland.

Dafne Schippers kwam eerder op de avond dicht in de buurt van het Nederlands record op de 100 meter. Ze sprintte in 11,09, 0,01 seconde langzamer dan de Surinaams-Nederlandse Nelli Cooman in 1986 deed in Stuttgart.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.