sport

FC Utrecht al in voorronde Europa League uitgeschakeld

Door Anna Vossers - 25 juli 2013

Het Europese avontuur van FC Utrecht is na een ronde alweer over. Tegen de semi-profs van FC Differdange uit Luxemburg kwam de ploeg van trainer donderdagavond niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Met het gelijkspel is FC Utrecht, dat vorige week ook al de uitwedstrijd tegen de Luxemburgers verloor met 1-2, uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League.

Voorsprong

Utrecht was, na een openingsgoal van de Luxemburgers, door drie doelpunten van Jacob Mulenga in de tweede helft op een voorsprong van 3-1 gekomen, maar gaf dat voordeel in het laatste halfuur weer uit handen.

De uitschakeling is opvallend: FC Differdange heeft geen enkele voltijds-profvoetballer in het elftal. Een groot deel van de selectie heeft overdag ander werk en doet het voetbal ‘erbij’.

Vertrek

‘We hadden hier gewoon met twee vingers in de neus van ze moeten winnen’, zei FC Utrecht-spits Cedric van der Gun na afloop van de wedstrijd.

De spits wijt het slechte spel aan het vertrek van vier belangrijke spelers naar andere clubs. Mike van der Hoorn ging naar Ajax, Jan Wuytens naar AZ, Anouar Kali naar Roda JC en Nana Asare naar AA Gent.

‘Het zijn niet de minste spelers die zijn weggegaan, allemaal spelbepalers. Die misten we vorige week en nu ook’, aldus Van der Gun. ‘Dit is een heel ander team dan waarmee we vorig jaar Europees voetbal haalden.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.