sport

Feyenoord gaat bouw nieuw stadion opnieuw onderzoeken

Door Shari Deira - 27 juli 2013

Feyenoord gaat opnieuw onderzoeken of het mogelijk is om een nieuw stadion te bouwen. Oud-stadiondirecteur Jos van der Vegt wordt samen met oud-wethouder Hans Vervat en nog een derde persoon aangewezen als verkenner.

‘We moeten drie maanden lang kijken hoe de plannen er precies voor staan,’ zegt Van der Vegt tegen Radio Rijnmond.

Advies

Het drietal gaat bekijken welke plannen er zijn geweest en wat het draagvlak is onder de supporters. Eind november moet er een advies komen. ‘Er moet iets gebeuren, dat is duidelijk,’ zegt Van der Vegt.

‘Wij gaan alles tegen het licht houden, zoals de financiering, maar ook wat te doen met de oude Kuip als het uiteindelijk toch nieuwbouw wordt. We gaan verkennen wat voor plannen er nu liggen en wat er mogelijk is. Draagvlak is daarbij belangrijk.’

Risico

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam trok eerder deze maand de plannen voor de bouw van een nieuw stadion in. Het college nam dat besluit omdat draagvlak voor het plan zou ontbreken.

De gemeente zou voor 165 miljoen euro garant moeten staan voor de bouw van het stadion en tegenstanders van het initiatief vinden het risico te hoog.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.