sport

Froome loopt boos weg van persconferentie na dopingvragen

Door Servaas van der Laan - 15 juli 2013

De Britse wielrenner en geletruidrager in de Tour de France Chris Froome is maandag boos weggelopen bij een persconferentie op de tweede rustdag in de wielerronde. De Brit is het zat om vragen over doping te beantwoorden.

‘Ik word er na de mooiste zege uit mijn carrière van beschuldigd een leugenaar en een bedrieger te zijn,’ zei de wielrenner aangeslagen waarop hij de zaal verliet.

Op vragen over dopinggebruik zei hij daarvoor dat hij ‘lang en hard heeft getraind en dat het een hele beproeving is geweest om in deze vorm te komen’.

Armstrong

Journalisten stelden vragen over doping omdat de 28-jarige wielrenner na zijn winst op de Mont Ventoux tegen een journalist zei er trots op te zijn dat hij wordt vergeleken met Lance Armstrong.

Omdat de Texaan, onder invloed van doping, nog langzamer was dan Froome op de Mont Ventoux, vroegen journalisten zich af of ook hij soms prestatiebevorderende middelen tot zich neemt.

Gepikeerd

Maar net als Armstrong destijds, blijkt ook Froome erg slecht tegen dopingvragen te kunnen. Gepikeerd verliet de wielrenner de persbijeenkomst.

Voor de zekerheid zei Froome de vergelijking met Armstrong als een compliment te zien omdat ook hij grote wedstrijden heeft gewonnen. ‘Maar Lance heeft vals gespeeld, en ik niet.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.