sport

Guus Hiddink (66) stopt als coach van Russische club Anzhi

Door Shari Deira - 22 juli 2013

Guus Hiddink is niet langer trainer van de Russische club Anzhi Machatsjkala. De 66-jarige Hiddink heeft zelf zijn ontslag aangeboden en de clubleiding heeft dat geaccepteerd.

René Meulensteen volgt Hiddink op, staat op de website van Anzhi Machatsjkala. Hij was hiervoor assistent van Hiddink.

Doelpunt

Guus Hiddink kwam afgelopen dagen nog negatief in het nieuws omdat hij tijdens een competitiewedstrijd de vierde man een duw had gegeven. Hiddink kon zijn woede niet bedwingen nadat zijn team een strafschop tegen kreeg in de extra tijd, waaruit het winnende doelpunt werd gescoord.

Het incident lijkt los te staan van Hiddinks ontslag. Hij spreekt van een moeilijke beslissing: ‘Maar ik heb altijd gezegd dat mijn missie eindigt als de club verder kan groeien zonder mijn hulp. Die tijd is nu gekomen.’

Toekomst

Hiddink is ‘ervan overtuigd’ dat Anzhi een ‘geweldige toekomst’ tegemoet gaat en hij is blij dat hij deel mocht uitmaken van dit project.

Hiddink leidde het ambitieuze team uit Dagestan afgelopen seizoen naar een derde plaats, de hoogste positie ooit in de geschiedenis van de club. Dit seizoen beleefde de club een iets mindere start, met maar 1 punt uit de eerste twee wedstrijden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.