sport

PSV begint Europees voetbalseizoen met overtuigende winst

Door Servaas van der Laan - 30 juli 2013

PSV is in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen fris voor de dag gekomen. Ondanks veel gemiste kansen wonnen de Eindhovenaren in de voorronde van de Champions League op overtuigende wijze van Zulte Waregem.

Het regende dinsdagavond kansen in het Philips-stadion en het leek er lang op dat de jonge PSV’ers die kansen allemaal onbenut lieten.

Met de paal, lat en de handschoenen van keeper Sammy Bossut raakten de Eindhovenaren in de eerste helft alle zaken rond het vijandige doel, behalve het gezochte net.

Treffer

Maar in de tweede helft viel de zeer verdiende en bevrijdende treffer. Memphis Depay, afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, haalde in de 61ste minuut van afstand verwoestend uit.

Daarmee was de ban gebroken. In de 75ste minuut volgde de tweede treffer van Jürgen Locadia, ook al zo’n jeugdige speler.

11 Nederlanders

Locadia was in de 72ste minuut in het veld gekomen voor de tegenvallende Tim Matavs. En toen Florian Jozefzoon tien minuten voor tijd de Belg Zakaria Bakkali verving, eindigde de club uit Eindhoven de wedstrijd met 11 spelers met de Nederlandse nationaliteit. Zoiets was bij PSV al een hele tijd niet meer voorgekomen.

Gescoord werd er na de twee treffers niet meer, maar met fris, aanvallend voetbal van veel jonge talentvolle voetballers, maakte PSV wel indruk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.