sport

Slotrit Tour de France mogelijk ingekort

Door Anna Vossers - 20 juli 2013

De laatste etappe van de Tour de France wordt mogelijk ingekort vanwege slecht weer. De directie van de wielerronde wil dat de finish bij daglicht wordt bereikt, maar bij slecht weer wordt het daarvoor te vroeg donker.

De finish staat gepland op zondagavond 21:45 uur. Er kan dan meteen na de finish vuurwerk worden afgestoken in Parijs.

Rondjes

Maar door het slechte weer dreigt het eerder donker te worden. ‘Als de duisternis vroeger mocht dreigen in te vallen omdat het slecht weer is, dan zullen we een aantal rondjes minder rijden’, zegt directeur Christian Prudhomme van de Tour de France tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad.

De laatste etappe van de Tour de France vindt zondag plaats tussen Versailles en de Champs-Élysées in Parijs.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.