sport

Stand voor laatste etappe: Froome houdt geel, Mollema blijft 6

Door Anna Vossers - 20 juli 2013

Na de voorlaatste etappe van de Tour de France op zaterdag heeft de Brit Christopher Froome een voorsprong van ruim vijf minuten op de nieuwe nummer twee, de Colombiaan Nairo Quintana. Bauke Mollema blijft zesde staan in het algemeen klassement.

De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana heeft zaterdag de laatste bergetappe van de Tour de France gewonnen.

De 23-jarige Movistar-renner reed in de laatste kilometer van de slotklim naar Annecy-Semnoz weg bij Christopher Froome en Joaquim Rodriguez. Door zijn overwinning stoot hij de Spanjaard Alberto Contador van de tweede plek in het algemeen klassement.

Nederlanders

De deze week gammele Bauke Mollema kwam als eerste Nederlander over de finish op een kleine vier minuten van de winnaar. Na de finish hoestte hij flink. ‘Tijdens het fietsen had ik daar geen last van’, zegt Mollema, die blij is met zijn zesde positie.

‘Ik denk dat de antibiotica die ik genomen heb, goed is aangeslagen’, aldus Mollema.

Laurens ten Dam volgde op ruim 2,5 minuut van Mollema.

Slotetappe

De twintigste etappe van de Tour was 125 kilometer lang, met zes beklimmingen.

Zondag is de laatste etappe van de honderdste Tour de France. Die eindigt traditioneel in een massasprint op de Champs-Élysées in Parijs, waardoor er meestal geen grote verschuivingen in het algemeen klassement meer plaatsvinden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.