sport

Zieke Mollema wel of niet van start vrijdag?

Door Annemarie van Ulden - 18 juli 2013

Het is nog onzeker of Belkin-kopman Bauke Mollema vrijdag van start zal gaan in de negentiende etappe van de Tour de France. Mollema zou zich al sinds woensdag niet goed voelen.

Dit meldde Belkin-ploegleider Merijn Zeeman donderdagavond. Later meldde een woordvoerder van Belkin dat er nog geen sprake is van niet starten. Maar dat Mollema duidelijk ‘niet fit’ is.

Mollema zou zich woensdag al niet goed hebben gevoeld. ‘De dokter zei woensdag al dat hij ziek aan het worden was. Ik weet niet wat hij precies mankeert, maar je ziet wel dat hij niet meer de power heeft van de afgelopen weken. Hij vertelde tijdens de rit al dat hij zich niet goed voelde. Gelukkig hebben zijn ploeggenoten hem fantastisch geholpen. We hebben de schade beperkt kunnen houden’, zei Zeeman tegen RTL Nieuws.

Het verbaasde hem dan ook niet Mollema niet goed reed op l’Alpe d’Huez. Het is nu afwachten of Mollema morgen start en hoe het hem zal vergaan. Want er staan morgen vijf flinke beklimmingen op het programma.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.