sport

‘Ajax en Tottenham Hotspur akkoord over transfer Eriksen’

Door Tom Reijner - 29 augustus 2013

Ajax en de Londense voetbalclub Tottenham Hotspur hebben woensdag een akkoord bereikt over de transfer van Ajacied Christian Eriksen. De clubs hebben een transfersom van 12 miljoen euro afgesproken.

Het bedrag zal in drie jaarlijkse termijnen worden betaald. Als Tottenham Hotspur zich in het volgende seizoen plaatst voor de Champions League, krijgt Ajax 500.000 euro extra, schrijft De Telegraaf donderdag.

Overgang

De overgang van Eriksen naar de Engelse club is daarmee nog niet helemaal rond, omdat hij zelf tot een akkoord met Tottenham Hotspur moet komen. Bovendien moet de speler de medische keuring nog doorstaan.

Eriksen heeft bij Ajax een contract tot medio 2014. Bij Tottenham zou hij een vier- of vijfjarig contract kunnen tekenen. Hij gaat met dat contract waarschijnlijk drie keer zoveel verdienen als bij Ajax. Zijn bruto jaarsalaris bij de Amsterdamse voetbalclub is 900.000 euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.