sport

Ajax verliest punten in doelpuntenrijk duel

Door Shari Deira - 23 augustus 2013

Ajax en sc Heerenveen besloten vrijdagavond in het Abe Lenstra-stadion een vermakelijk foutenfestival met een gelijkspel (3-3). De kampioen uit Amsterdam zag het aantal verliespunten tot 5 groeien in de vierde competitiewedstrijd.

De kampioen uit Amsterdam zag het aantal verliespunten in de vierde wedstrijd van het seizoen groeien tot 5. Het heeft er veel van weg dat het elftal van Frank de Boer ook dit jaar weer wordt veroordeeld tot een inhaalrace.

Voorsprong

Ajax leidde na 16 minuten met 0-2. Niklas Moisander en Kolbeinn Sigthorsson troffen allebei doel na een door Christian Eriksen genomen hoekschop. Ondanks de snelle achterstand mocht sc Heerenveen met een voorsprong gaan rusten.

Alfred Finnbogason tekende in de 23e minuut voor 1-2 en zorgde na 32 minuten ook voor de gelijkmaker. Magnus Eikrem maakte in de 43e minuut de 3-2. Ajax kwam in de tweede helft niet verder meer dan de gelijkmaker van Eriksen (3-3).

(ANP)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.