sport

Ajax verslaat Roda JC in openingswedstrijd Eredivisie

Door Anna Vossers - 02 augustus 2013

Landskampioen Ajax heeft vrijdag in de ArenA zonder al te veel moeite Roda JC verslagen met 3-0. De Amsterdammers wonnen de openingswedstrijd van de Eredivisie met doelpunten van Ricardo van Rhijn, Siem de Jong en Viktor Fischer.

Al na acht minuten tikte verdediger Van Rhijn de 1-0 binnen voor Ajax, nadat Roda JC-keeper Filip Kurto een bal van Christian Eriksen slecht onder controle kreeg. Na een klein half uur voegde aanvoerder De Jong daar de 2-0 aan toe, na een pass van opnieuw Eriksen.

Penalty

Ajax kreeg in de tweede helft een strafschop tegen, nadat Daley Blind onnodig aan het shirt van Krisztian Nemeth was gaan hangen, maar Wiljam Pluin van Roda JC wist die niet om te zetten in een doelpunt. Hij schoot de bal vanaf elf meter ruim over het doel.
Vijf minuten voor tijd besliste Fischer het duel definitief door de 3-0 te scoren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.