sport

Hockeyers behalen monsterzege in duel tegen Polen

Door Shari Deira - 21 augustus 2013

De Nederlandse hockeyers hebben woensdag de groepsfase van het EK in Boom met een positief gevoel afgesloten. Vooral na de rust (1-0) in de wedstrijd tegen Polen lukte het de mannen om flink te scoren, wat een eindstand opleverde van 12-0.

Robbert Kemperman scoorde met vier treffers het vaakst. De andere doelpunten kwamen op naam van Tim Jenniskens (twee), Jeroen Hertzberger (twee), Seve van Ass, Valentin Verga, Billy Bakker en Constantijn Jonker.

De hockeyers hebben de grootste zege van Oranje ooit geboekt tijdens het Europees Kampioenschap. Nederland kon niet aan de hoogste EK-score ooit tippen. Die staat op naam van Spanje dat met 13-0 won van Malta in 1970.

Duitsland

Eerder op de dag kreeg Nederland al zekerheid over de tegenstander in de halve eindstrijd. Doordat Engeland tegen Ierland gelijkspeelde (2-2), kon Oranje de eindzege in poule B niet meer mislopen. De ontwikkelingen in groep A leverden Duitsland als tegenstander van Oranje op.

Nederland heeft bij Duitsland nog een olympische rekening openstaan. Oranje verloor in Londen op dubieuze wijze in de finale van de titelhouder (2-1).

In de voorbereiding op het EK speelde Nederland eind vorige maand nog tegen Duitsland. In de finale van de Hamburg Masters kwam de thuisploeg in de laatste minuut op gelijke hoogte (2-2) en won daardoor op doelsaldo het oefentoernooi.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.