sport

Nederlands elftal speelt gelijk tegen Portugal

Door Anna Vossers - 14 augustus 2013

Even leek het erop dat het Nederlands elftal woensdagavond geschiedenis zou schrijven door voor het eerst in meer dan twintig jaar van Portugal te winnen. Maar door een tegendoelpunt van de Portugese aanvaller Cristiano Ronaldo in de 87ste minuut, eindigde de oefeninterland toch in een 1-1 gelijkspel.

Het Nederlands elftal speelde de oefenwedstrijd in Faro zonder Jonathan de Guzman, die tijdens de training van dinsdag een hersenschudding opliep. Al na ruim zestien minuten wist Kevin Strootman in het Estadio Algarve met een bal die Jeremain Lens had aangegeven, de eerste treffer te maken.

Overtredingen

In de eerste helft speelde Oranje beter dan de Portugezen, die een gefrustreerde indruk maakten en meerdere keren over de schreef gingen. Bondscoach Louis van Gaal haalde aan het einde van de eerste helft verhaal bij de scheidsrechter vanwegend aanhoudende overtredingen van Fabio Coentrão.

Een groot slotoffensief van de Portugezen leek uit te blijven, totdat Ronaldo in de 87ste minuut alsnog de gelijkmaker scoorde.

Vooraf

Voor de wedstrijd begon werd een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de maandag overleden prins Friso.

Bondscoach Louis van Gaal had voor de wedstrijd laten weten dat alleen aanvoerder Robin van Persie, Arjen Robben en Kevin Strootman verzekerd zijn van een basisplaats tijdens de wereldkampioenschappen in Brazilië volgend jaar.

Eerder woensdagavond wist ook Jong Oranje niet te winnen in een oefeninterland. Het jonge team van de nieuwe coach Albert Stuivenberg werd in Praag met 1-0 verslagen door Tsjechië.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.