sport

PSV eenvoudig naar laatste voorronde Champions League

Door Shari Deira - 07 augustus 2013

PSV heeft woensdag de laatste voorronde van de Champions League bereikt. Net als vorige week won de ploeg uit Eindhoven ook in Brussel overtuigend van Zulte Waregem: 0-3.

Tim Matavz opende in de 56ste minuut uit een strafschop de score nadat Stevev Colpaert met rood van het veld was gestuurd. Zakaria Bakkali en Adam Maher voerden de score daarna op.

Tegenstander

Met deze overwinning is de club van Phillip Cocu in ieder geval verzekerd van een plek in de Europa League. De club hoort vrijdag wie de laatste horde op de weg naar de Champions League vormt.

Met potentiële tegenstanders Arsenal, AC Milan, Schalke 04, Olympique Lyon of Zenit Sint-Petersburg zal PSV het in ieder geval opnemen tegen een club van een ander kaliber dan Zulte. Door middel van een loting zal duidelijk worden wie de nieuwe tegenstander is.

Vorige week won PSV in het Philips-stadion met 2-0 van Zulte. De wedstrijd had vandaag plaats in Constant Vanden Stock-stadion van Anderlecht omdat de thuisbasis van Zulte niet aan de UEFA-eisen voldoet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.