sport

‘Real Madrid presenteert dinsdag transfer Gareth Bale’

Door Anna Vossers - 26 augustus 2013

Voetbalclub Real Madrid is van plan dinsdag de historische transfer van middenvelder Gareth Bale te presenteren. Bale vliegt maandagavond in een privévliegtuig van Londen naar Madrid.

De 24-jarige speler van Tottenham Hotspur is maandag vanuit Spanje naar Groot-Brittannië gereisd om zijn verhuizing naar Madrid voor te bereiden en vliegt later op de dag alweer terug. Dat schrijft The Guardian.

Recordbedrag

Real Madrid en Tottenham Hotspur willen het nieuws nog niet bevestigen, maar zouden woensdagavond een akkoord hebben bereikt over het bedrag dat ‘de Koninklijke’ neerlegt voor de middenvelder. Bronnen rond de Spaanse club zeggen dat het transferbedrag rond de 90 miljoen euro ligt, bronnen rond de Britse club zeggen dat het om zo’n 100 miljoen gaat.

Daarmee kan de transfer de duurste in de geschiedenis worden. De duurste voetballer is op dit moment Cristiano Ronaldo, voor wie Real Madrid 94 miljoen euro aan Manchester United overmaakte in 2009.

Speler van het jaar

Bale, die vorig jaar de speler van het jaar was in de Engelse Premier League, zou een zesjarig contract voor een salaris van 10 miljoen euro per jaar tekenen.

Dat zou minder zijn dan Ronaldo verdient. Zijn jaarsalaris wordt op 17 miljoen euro geschat.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.