sport

‘Ronaldo tekent opnieuw bij Real, voor 17 miljoen per jaar’

Door Anna Vossers - 05 augustus 2013

Aanvaller Cristiano Ronaldo zou volgens Spaanse media voor vijf jaar hebben bijgetekend bij Real Madrid. De Portugees zou een opslag krijgen van tien miljoen naar 17 miljoen euro per jaar.

Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca. Het nieuws is nog niet bevestigd door Ronaldo of Real. Volgens Marca wil Real eerst de transfer van Tottenham Hotspur-speler Gareth Bale rond hebben, voordat het nieuws officieel naar buiten komt. Real zou bereid zijn 100 miljoen euro voor de aankoop van die stervoetballer neer te leggen.

Bestbetaald

Met een jaarsalaris van 17 miljoen euro zou Ronaldo de bestbetaalde voetballer uit de Spaanse Primera División worden. Op dit moment is dat nog Argentijn Lionel Messi. Die erdient bij Barcelona volgens ingewijden 15 miljoen euro per jaar. Dat bedrag wordt bovendien nog eens verdubbeld met allerlei inkomsten uit nevenactiviteiten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.