sport

Slechte start voor Feyenoord: nederlaag tegen PEC Zwolle

Door Shari Deira - 04 augustus 2013

Het voetbalseizoen is teleurstellend van start gegaan voor Feyenoord. De club verloor zondag van PEC Zwolle met 2-1. Het winnende doelpunt kwam in de negentigste minuut nota bene van Guyon Fernandez, die vorig seizoen nog bij Feyenoord speelde.

Mateusz Klich maakte na ruim een uur spelen met een kopbal het eerste doelpunt, waarna Ruben Schaken vlak voor tijd een punt veilig leek te stellen voor Feyenoord. Fernandez besliste echter anders voor de ploeg van de debuterende trainer Ron Jans. Ook vorig seizoen verloor Feyenoord in Zwolle.

Fernandez sprak na de wedstrijd zijn blijdschap uit over zijn doelpunt. ‘De 3 punten zijn het allerbelangrijkste, we zijn van de “nul” af. En tegen mijn oude club scoren is ook mooi,’ aldus Fernandez.

Niveau

Er waren zondag nog meer wedstrijden. Go Ahead Eagles heeft bij zijn rentree in de eredivisie een verdienstelijk gelijkspel behaald bij FC Utrecht. De ploeg uit Deventer, na zeventien jaar terug op het hoogste niveau, pakte een punt bij de nummer 5 van vorig seizoen: 1-1. Dave Bulthuis bracht Utrecht na een kwartier op voorsprong, maar Xander Houtkoop trok de stand vlak na rust gelijk.

Ook SC Cambuur is het avontuur in de eredivisie begonnen met een gelijkspel. In eigen huis werd NAC Breda op 0-0 gehouden door de kampioen van de Jupiler League. Over negentigste minuten een terechte uitslag.

Trainer Peter Bosz heeft met zijn nieuwe club Vitesse zijn oude werkgever Heracles in een eenzijdig duel met 3-1 verslagen. Kelvin Leerdam en Marcus Pedersen voor rust en Renato Ibarra na de pauze tekenden voor de Arnhemse doelpunten. Het doelpunt van Heracles kwam op naam van invaller Matthew Amoah, die een slordige terugspeelbal van Leerdam onderschepte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.