sport

‘Voorzitter Bayern München heeft 350 miljoen op Zwitserse bankrekening’

Door Tom Reijner - 08 augustus 2013

De voorzitter van de Duitse voetbalclub Bayern München Uli Hoeness heeft 350 miljoen euro op een Zwitserse bankrekening staan. Eind juli werd hij aangeklaagd voor belastingontduiking, nadat hij in januari toegaf geld naar een Zwitserse bankrekening te hebben weggesluisd.

Aanvankelijk gingen Duitse media ervan uit dat de belastingontduiking van Hoeness 10 miljoen euro was. Een ingewijde meldde donderdag aan het Duitse weekblad Stern dat het bedrag twee keer zo hoog is.

Reactie

In een reactie op de onthullingen zegt Hoeness dat hij juridische stappen onderneemt tegen Stern. ‘Ik zal alle middelen inzetten om mij te verdedigen tegen deze aantijgingen’, aldus Hoeness in een interview voor het dagblad Süddeutsche Zeitung.

Een strijdvaardige Hoeness zegt zich niet neer te leggen bij ‘vernederingen, absurde waarheden en onbehoorlijke veronderstellingen’.

Effect

In navolging van Hoeness hebben ook andere vermogende Duitsers verzwegen bankrekeningen bij de belastingdienst gemeld. In ruil voor die biecht dienden zij slechts de uitstaande schulden plus rente te betalen en werden zij niet bestraft.

In totaal ging het om ongeveer 15.000 personen. Nog niet eerder meldden zoveel Duitsers zich bij de belastingdienst om belastingontduiking aan te geven. Duitse media spraken daarom ook wel van het ‘Hoeness-effect’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.