sport

Ajax hard onderuit in topper tegen PSV

Door Servaas van der Laan - 22 september 2013

Ajax heeft in Eindhoven een flinke nederlaag geleden in de topper tegen PSV. Net als afgelopen week in Barcelona ging de ploeg van Frank de Boer met 4-0 onderuit.

Ajax verloor het duel zondag in de tweede helft. Bij rust stond het nog 0-0 in Eindhoven.

Blunders

Maar een blunder van keeper Kenneth Vermeer betekende het begin van een nieuwe zeperd voor de Amsterdammers. Vermeer liet een voorzet van Memphis Depay los waarna Tim Matavs eenvoudig kon binnentikken.

Vanaf de 61ste minuut ging het hard. Jetro Willems tekende voor de 2-0, waarna de Zweed Oscar Hiljemark en Ji-Sung Park samen het doodvonnis tekenden. De wedstrijd werd zonder Ajax-publiek gespeeld omdat de burgemeester van Eindhoven had verboden dat de supporters per touringcar naar Eindhoven af zouden reizen. Het spoornet was door werkzaamheden niet beschikbaar.

Verlies

Door het verlies herovert PSV de koppositie in de Eredivisie op PEC Zwolle. FC Twente dat met 0-3 bij Heracles Almelo won en SC Heerenveen dat 3-3 tegen Roda JC speelde, nemen respectievelijk de derde en vierde plaats in.

Ajax blijft steken op de vijfde plaats en Feyenoord, dat moeizaam met 1-0 won van FC Utrecht, staat op plaats acht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.