sport

Ajax verliest ook punten bij FC Groningen

Door Shari Deira - 01 september 2013

Ajax heeft zondag ook in de derde uitwedstrijd van het seizoen punten verloren. Het elftal trainer Frank de Boer kwam op bezoek bij FC Groningen niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Lasse Schöne bracht Ajax na 18 minuten op voorsprong. Género Zeefuik zorgde na 75 minuten voor de gelijkmaker, na onzeker ingrijpen van doelman Kenneth Vermeer.

Vorige week verloor Ajax al punten na een gelijkspel tegen sc Heerenveen (3-3).

Blessures

De Boer sprak na de wedstrijd van een teleurstelling. ‘We waren niet alert genoeg. Dat kan niet. Een paar keer werden zij gevaarlijk uit spelhervattingen. Dat had voor ons een waarschuwing moeten zijn maar dat was het niet. Dan geven we uiteindelijk de voorsprong toch nog uit handen. Dat had niet mogen gebeuren.’

Het vertrek van en blessures bij bepalende spelers wilde De Boer niet als excuus laten gelden. ‘De vervangers zag ik vaak wel de juiste keuzes maken. Daar lag het niet aan. Nadat we op voorsprong kwamen hadden we nog een keer moeten scoren. Dat had gekund. Dan was er niets aan de hand geweest.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.