sport

Feyenoord hekelt kabinetsplan extra heffing

Door Tareq Hyder - 25 september 2013

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord gaat op voorhand bezwaar indienen tegen de door het kabinet aangekondigde crisisheffing over 2013. Dat laat directeur Eric Gudde weten op de site van de club. Volgens Gudde toont de heffing aan dat het kabinet onbetrouwbaar is.

Werkgevers moesten dit jaar een eenmalige extra crisisheffing van 16 procent betalen over salarissen boven de 150.000 euro die ze in 2012 aan werknemers hebben uitgekeerd.

Onbetrouwbaar

Tijdens Prinsjesdag kondigde het kabinet aan de maatregel, onderdeel van het Kunduz-akkoord van 2012, met een jaar te verlengen.

‘Bedrijven hebben in 2013 te horen gekregen dat de crisisheffing absoluut een eenmalige maatregel zou zijn. Als je het dan toch presteert opnieuw met deze maatregel te komen, ben je als overheid niet betrouwbaar,’ aldus Gudde, die zelf ooit aan het hoofd van de Belastingdienst stond.

Maatregelen

Hij stelt dat de heffing het lastiger maakt om de club weer financieel gezond te maken. ‘We ontkomen er nu niet aan om maatregelen te nemen als het niet vervullen van vacatures en het schrappen van projecten.’

Gudde kan zich niet voorstellen dat de heffing door de Eerste Kamer komt, maar sluit een rechtelijke procedure niet uit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.