sport

Feyenoord wint bekerwedstrijd, FC Twente uitgeschakeld

Door Anna Vossers - 26 september 2013

Feyenoord heeft donderdagavond in de Kuip met 3-0 gewonnen van FC Dordrecht in de tweede ronde om de KNVB-beker. FC Twente werd in het Abe Lenstra Stadion met 3-0 uitgeschakeld door SC Heerenveen.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman nam de wedstrijd tegen eerstedivisiekoploper FC Dordrecht serieus en stelde zijn goede spelers op. Mooi voetbal leverde dat niet op, en pas na ruim een half uur kwamen de Rotterdammers na een treffer vande Italiaanse spits Graziano Pellè met 1-0 voor te staan.

In de 63ste minuut scoorde Ruben Schaken het tweede doelpunt waarmee Feyenoord zijn overwinning zeker stelde. In de blessuretijd voegde Samuel Armenteros nog een derde treffer toe.

Heerenveen

In Heerenveen werd een overtuigender wedstrijd gespeeld. Terwijl de Tukkers sterker begonnen, speelden de Friezen het grootste gedeelte van de bekerwedstrijd met een man meer, nadat de Venezolaan Roberto Rosales bij de Tukkers halverwege de eerste helft binnen een paar minuten twee keer geel kreeg.

Het stond toen al 1-0 voor SC Heerenveen door een treffer van Luciano Slagveer, aangegeven door de IJslandse topscorer Alfred Finnbogason. Die laatste maakte kort na rust de 2-0  en kopte een klein kwartier later nogmaals de bal over de doellijn.


Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.