sport

Kort geding Ajax tegen gemeente Eindhoven

Door Servaas van der Laan - 17 september 2013

De Amsterdamse voetbalclub Ajax spant een kort geding aan tegen de gemeente Eindhoven. De club wil dat de gemeente het mogelijk maakt dat Amsterdamse supporters zondag bij de kraker tegen PSV aanwezig kunnen zijn

Dat heeft Ajax dinsdag bekendgemaakt.

Samen met Supporters Vereniging Ajax (SVA) en AFCA Supportersclub willen de Amsterdammers via de rechter afdwingen dat de gemeente Eindhoven regelt dat de Ajacieden zondag om 16.30 uur bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn.

Werkzaamheden

De burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel (PvdA), besloot eerder dat de Ajax-supporters alleen met de trein naar Eindhoven mogen reizen. Maar door werkzaamheden aan het spoor is dat niet mogelijk.

De gemeente Eindhoven hoopte dat ProRail nog een alternatief had voor de fans om via de trein de stad te bereiken, maar de spoorbeheerder liet weten dat er geen andere opties zijn. Op de route wordt gewerkt aan de spoortunnel in Best.

Geen alternatief

De Ajacieden hadden wel met de bus kunnen reizen naar Maarheeze, ten zuiden van Eindhoven. Daar zouden ze kunnen overstappen op de trein naar het stadion. Maar dat was volgens de gemeente Eindhoven geen optie, omdat er ‘risico’s van openbare orde en veiligheid’ waren.

Reizen via Nijmegen en Venlo kon ook niet, omdat de elektrische treinen niet over het spoor van dieseltreinen kunnen rijden. Een omleiding via Duitsland is onmogelijk wegens drukte op het spoor daar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.